Arcade-versie Donkey Kong te koop voor de Switch
Jeugdsentiment

Arcade-versie Donkey Kong te koop voor de Switch

15-06-2018 08:23 Laatste update: 08:27

Nintendo heeft de originele arcade-versie van Donkey Kong uitgebracht voor de Switch. Het is voor het eerst dat deze versie beschikbaar is voor een thuis-console.

Hoewel er talloze varianten van de eerste grote game-hit van Nintendo zijn verschenen, is dit de eerste keer dat de originele versie van Donkey Kong weer officieel in omloop wordt gebracht. De arcade-versie heeft een legendarische status – niet in de laatste plaats door de eindeloze en verbeten strijd om de beste high score waarover de prachtdocumentaire The King of Kong werd gemaakt.

De game, die voor 7,99 dollar te koop is, bevat drie varianten van de game: het Japanse origineel, een update van het origineel met bug fixes én de enigszins aangepaste internationale versie.

Sky Skipper

Binnenkort brengt Nintendo nog een arcade-game uit die nooit beschikbaar is geweest voor thuisspelers: het bij het grote publiek onbekende Sky Skipper. Deze game uit 1981 is ook in de arcade-versie nooit op grote schaal uitgebracht, omdat het enthousiasme op de testlocaties blijkbaar nogal tegenviel. Of dat terecht was kun je volgende maand zelf vaststellen als Nintendo Sky Skipper nieuw leven inblaast.

Lees ook: Nintendo NES deze zomer weer in de winkel