© Beeld: Spotify Bewerking: Bright.nl

Je kon letterlijk niet om Drake heen op Spotify
Take-over

Je kon letterlijk niet om Drake heen op Spotify

02-07-2018 19:49 Laatste update: 20:42

Drake was de eerste artiest die een heuse take-over op Spotify had. Op alle Spotify-afspeellijsten stond de rapper voorop.

Dat Spotify fan is van Drake, is na afgelopen weekend wel duidelijk. Drake was namelijk niet van de homepage van de Spotify-app af te slaan. Zo stond Drake direct bovenaan aangeraden én kwam Drake in alle aangeraden afspeellijsten van Spotify terug, ook met een foto op de cover van de playlists.

Drake was namelijk de allereerste 'takeover artist' van Spotify, oftewel een artiest die alles overneemt. Daarmee was Drake het coverbeeld van ruim 25 playlists over de hele wereld. Dit ter gelegenheid van zijn nieuwe album Scorpion SZN.

Hoeveel is er betaald?

Het is niet bekend of en hoeveel Drake voor de promotie heeft betaald. Een Spotify-woordvoerder kon nog niet op onze vragen hierover antwoorden. Wel maakt Spotify er geen geheim van dat er betaald kan worden voor prominente plekken op de site.

Macht Spotify

Steeds meer mensen gebruiken Spotify als een soort radio, waarbij Spotify vraagt in welke mood je bent of in wat voor soort muziek je zin hebt.

Personeel van Spotify stelt deze playlists samen en daarmee is Spotify erg belangrijk in welke artiest op dit moment populair is en welke niet. Het is dan ook erg bijzonder dat de dienst zich een aantal dagen zo focust op één artiest.

Streamingrecords

Mede dankzij de tomeloze inzet van Spotify verbrak Drake afgelopen weekend alle streamingrecords. De nummers van het album werden 132 miljoen keer beluisterd op Spotify, 170 miljoen keer op Apple Music en ook bij Amazon en Tidal stond het album bovenaan.

De toonaangevende muzieksite Pitchfork vond Scorpion van Drake maar tegenvallen. "[Scorpion] heeft [Drake's] tekortkomingen als schrijver en poppersonaliteit onthuld." Beoordeling: 6,9.