Dit zijn de nieuwe emoji in iOS
?

Dit zijn de nieuwe emoji in iOS

03-10-2018 11:35 Laatste update: 11:44

De eerste testversie van iOS 12.1 is beschikbaar en daardoor is bekend hoe de ruim 70 nieuwe emoji in het Apple-systeem er precies uitzien.

Welke emoji er zijn en welke nieuwe er bij komen, wordt besloten door het Unicode Consortium. Die groep stelt standaarden van hoe letters en emoji eruit zien. Grote techbedrijven als Apple, Google, Facebook en Microsoft zitten in de raad. Hoewel de globale omschrijving van de nieuwe emoji al in februari bekend was, weten we nu pas hoe ze er bij Apple uitzien.

De nieuwe emoji bevatten onder meer extra haaropties voor de menselijke poppetjes. Naast blond, bruin en zwart haar is er nu ook keuze uit kaal, rood haar en krullend haar. Ook zijn er nieuwe dieren om uit te kiezen: de kangoeroe, lama, mug, pauw, papegaai, das, zwaan en de kreeft. Ook de mango hadden we nog niet, net als de nieuwe opengesneden bagel, de Chinese maancake en een Nazar-amulet.

Verliefde emoji

Ook zijn er twee superhelden toegevoegd, en wat nieuwe emoji-gezichtjes. Je vraagt je af waarom ze tot nu afwezig waren: de feestvierende, zielige, bevroren en verliefde emoji.

Ook is er een skateboard toegevoegd, een frisbee, reiskoffer en een kompas. Die laatste houdt het midden tussen het oude een huidige icoon van Apple-browser Safari, een leuke knipoog.

Mensen met een beperking

iOS 12.1 is sinds dinsdag in bètavorm te gebruiken en verschijnt in de komende weken voor alle consumenten. Eerder dit jaar heeft Apple bij het Unicode Consortium nieuwe emoji voorgesteld rond mensen met een beperking. Volgend jaar komen er daarom waarschijnlijk emoji met onder meer een prothese, blindengeleidehond en een gebarend poppetje.