PewDiePie bijna ingehaald als grootste YouTuber
Grote YouTube-strijd

PewDiePie bijna ingehaald als grootste YouTuber

29-10-2018 08:37 Laatste update: 08:44

Het lijkt een kwestie van tijd tot het Indiase YouTube-kanaal T-Series de beroemde Zweedse YouTuber PewDiePie inhaalt als het gaat om het grootste aantal abonnees op de videodienst.

De Zweed PewDiePie, bekend van zijn game-commentaren en omstreden 'grappen', heeft momenteel 68 miljoen YouTube-abonnees. Hij heeft daarmee het populairste kanaal op de videosite. Maar PewDiePie dreigt van zijn troon gestoten te worden door het Indiase YouTube-kanaal T-Series

T-Series heeft momenteel 67,6 miljoen subscribers, een half miljoen minder dan PewDiePie, die de afgelopen dagen toch weer wat uitliep op zijn Indiase rivaal. De inhaalslag nadert de ontknoping. Afgelopen jaar kreeg T-Series er 40,3 miljoen abonnees bij, terwijl PewDiePie er 9,7 miljoen wist binnen te halen. In september groeide het Indiase kanaal met ruim 4 miljoen abonnees, terwijl PewDiePie het met ruim 800.000 extra abonnees moest doen. 

Bollywood op smartphones

In tegenstelling tot PewDiePie is het T-Series YouTube-kanaal niet één persoon, maar een bekend Indiaas filmbedrijf. Het plaatst alleen Indiase muziekvideo's, tot zes video's per dag. PewDiePie plaatst er één of twee per dag. Uiteindelijk lijkt de strijd voor de Zweed niet vol te houden. India heeft een populatie van 1,3 miljard en Bollywood is er nog altijd zeer populair.

Bovendien groeit de smartphonemarkt in India nog steeds snel. Het is dan ook logisch dat nieuwe smartphone-eigenaren hun favoriete muzieknummers via de YouTube-app op hun smartphones zullen opzoeken. PewDiePie zei onlangs in een video dat hij niet om de rivaliteit met T-Series geeft, maar dat hij denkt dat als YouTube te  'corporate' wordt, er een andere dienst voor in de plaats zal komen.  

De tussenstand:

PewDiePie: 68.172.971 abonnees

T-Series: 67.667.301 abonnees

YouTube-baas beantwoordt vragen van Bright-kijkers

Meer tech-video's? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal