Face ID

'Nieuwe iPhones krijgen verbeterde gezichtsscanner'

5 november 2018 10:36

De iPhones van 2019 zouden een verbeterde gezichtsscanner krijgen. Het ontgrendelen met je gezicht zou daardoor in slechte lichtomstandigheden beter moeten werken.

Apple ontwikkelt een betere versie van de 3D-gezichtsscanner aan de voorkant van de iPhone. Dat zegt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. De sensoren boven het scherm maken een 3D-scan van het gezicht, om daarna de telefoon te ontgrendelen. Dit Face ID-systeem verving sinds de iPhone X in 2017 de vingerafdrukscanner in nieuwe iPhones.

De iPhones die volgend jaar verschijnen, krijgen volgens Kuo een nieuwe ‘flood illuminator’, een infrarood-'schijnwerper' die meer puntjes op het gezicht straalt, zodat de FaceID-software een gezicht kan herkennen. Volgens Kuo werkt Face ID nu al redelijk goed in donkere ruimtes, maar het systeem heeft soms problemen met overbelichting. De nieuwe schijnwerper moet dit probleem verhelpen.

Drie camera’s

Eerder waren er al geruchten dat Apple in 2019 drie camerasensoren achterop de nieuwe iPhones zal plaatsen, net als bijvoorbeeld Samsung en Huawei in sommige van hun smartphones doen.

De verwachting is dat Apple volgend jaar wederom met drie nieuwe iPhones komt, waarvan twee modellen met een OLED-scherm en één met LCD-scherm. Datzelfde geldt momenteel ook voor de iPhone XS en XS Max (OLED) en de iPhone XR (LCD).

Nieuwe iPad-camera

Verder laat Kuo weten dat hij een nieuwe camera verwacht in de iPads die eind 2019 of begin 2020 op de markt komen. Deze camera zal een zogeheten 'time of flight'-sensor bevatten, waarmee 3D-scans van voorwerpen zijn te maken. 

Deze technologie zou volgens Kuo later ook naar de camera's aan de achterkant van de iPhones komen.

Kijk ook: hoe bevalt de iPhone XS Max?

Eerste indruk: nieuwe iPad Pro en MacBook Air

Meer gadgetreviews? Volg het Bright YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Accu iPhone XS eerder leeg dan die van iPhone X'