Boring Company

Musk belooft autonome auto's bij tunnelopening

7 december 2018 14:55

De presentatie van de eerste tunnel van The Boring Company is een week uitgesteld. Maar Elon Musk belooft bij die gelegenheid wel 'gemodificeerde maar volledig legale autonome transportauto's' en een lift die de voertuigen van de openbare weg naar de tunnel kan brengen.

Aanvankelijk stond de presentatie van de eerste tunnel gepland voor 10 december. De werkzaamheden aan de tunnel, die vorig jaar januari begonnen, werden vorige maand voltooid.

De ruim drie kilometer lange tunnel begint op het parkeerterrein van SpaceX en eindigt op een terrein dat The Boring Company heeft gekocht in de wijk Hawthorne in Los Angeles.

Autonoom voertuig

In de buurt van de eindhalte wil Musk in de toekomst een futuristische garage laten verrijzen die auto’s naar een ondergronds transportsysteem vervoert. In een donderdag geplaatste tweet belooft Musk dat bij de tunnelopening ook al liften te bewonderen zijn die voertuigen van de begane grond naar de tunnel kunnen brengen.

Daarnaast stelt Musk 'gemodificeerde maar volledig legale autonome transportauto's' in het vooruitzicht. Wat we ons daarbij precies moeten voorstellen is vooralsnog in nevelen gehuld. De website Electrek speculeert erop dat Musk doelt op een aangepaste Tesla die in de tunnel als autonoom voertuig kan worden gebruikt.

Tunnel bij stadion

De op 18 december te openen tunnel is in de eerste plaats een 'proof of concept'. In de toekomst wil The Boring Company een tunnel bouwen waarmee grote aantallen mensen kunnen worden vervoerd, in de buurt van het Dodger Stadium. De tunnel bij het honkbalstadion van Los Angeles, de Dugout Loop geheten, zou fans van en naar nabijgelegen metrostations moeten vervoeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Boring Company mag futuristische garage bouwen