Apple: 'Licht gebogen iPad Pro's zijn normaal'
Krom uit de doos

Apple: 'Licht gebogen iPad Pro's zijn normaal'

20-12-2018 12:35 Laatste update: 22:20

Sommige exemplaren van de nieuwe iPad Pro komen licht gebogen uit de doos, maar volgens Apple is dat normaal.

Apple zegt dat tegen The Verge na meerdere klachten van gebruikers van de iPad Pro. Ze haalden hun gloednieuwe iPad uit de doos en zagen vanaf de zijkant dat hun tablet licht gebogen was.

Volgens Apple zou dat inderdaad kunnen. Het is het gevolg van de manier waarop de behuizing van de iPad Pro wordt gemaakt. De iPad Pro zit in een schaal van aluminium en plastic, dat laatste om draadloze signalen door te laten. Als die onderdelen afkoelen, kunnen ze kromtrekken volgens Apple.

De kromming komt voor in beide formaten van de nieuwe iPad Pro, maar kennelijk vooral bij de modellen met 4G-antenne. Die iPads hebben extra plastic lijnen voor de extra antennes. Apple zegt dat de problemen zich echter niet beperken tot dat mobiele model. Klanten met de wifi-versie van de iPad Pro hebben ook geklaagd. Onlangs merkte een YouTuber ook al dat de iPad Pro met weinige moeite te buigen is.

'Cosmetisch probleem, word niet erger'

Apple zegt dat de kromming niet verergert naarmate de iPad Pro langer gebruikt wordt, en dat het de werking van de tablet niet negatief beïnvloed. Daarom ziet het bedrijf de kromming ook niet als defect. Daarom is het niet duidelijk of klanten hun gebogen iPad Pro gratis kunnen omruilen. Het is niet duidelijk hoeveel klanten last hebben van het probleem. Apple zegt in ieder geval dat de nieuwe iPad Pro niet bovengemiddeld vaak wordt teruggestuurd.

In 2014 had Apple ook al eens last van gebogen apparaten. In dat jaar verschenen de iPhone 6 en 6 Plus, met op dat moment een heel nieuw ontwerp met slankere behuizing tot dan toe. Sommige gebruikers haalden hun iPhones echter gebogen uit hun broekzak.

Hoewel er uiteindelijk niet veel klanten door de problemen werden getroffen, schakelde Apple bij volgende iPhones wel over op een ander soort aluminium en een licht gewijzigd intern ontwerp voor de behuizing. De nieuwe iPad Pro heeft ook een nieuwe behuizing, met voor het eerst platte zijkanten.

Kan de nieuwe iPad Pro je laptop vervangen?

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews