LG ziet af van opvouwbare smartphone: 'nog te vroeg'
Eerst 5G-telefoons

LG ziet af van opvouwbare smartphone: 'nog te vroeg'

18-02-2019 10:57 Laatste update: 10:58

LG gaat concurrenten als Samsung en Huawei voorlopig nog niet achterna met een opvouwbare telefoon. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant is het nog te vroeg.

"Tijdens de CES-beurs in januari hebben we een oprolbare tv geïntroduceerd. Dit is een geavanceerde technologie die een stap voorloopt op opvouwbare technologie. We hebben de nieuwste opvouwbare telefoons bekeken, maar hebben besloten die niet te produceren", zegt LG's hoofd van de smartphone-afdeling Kwon Bong-seok tegen The Korea Times.

LG zou technisch al wel in staat zijn een opvouwbare telefoon te maken, maar het bedrijf wil zich eerst op zijn marktaandeel richten. LG geeft daarom de prioriteit aan smartphones met 5G-internet en wacht de reactie van consumenten op opvouwbare telefoons af.

Concurrentie

LG wordt een steeds kleinere speler op de smartphone-markt. Bovenaan staan Samsung, Huawei en Apple, daarna komen meerdere snelgroeiende Chinese merken, zoals Oppo en Xiaomi.

LG richt zich de komende tijd vooral op twee smartphone-lijnen. De lijn V-toestellen, zoals de V40, worden de toestellen met 5G. De LG G-lijn blijft voorlopig bestaan uit 4G-telefoons. De LG V40 ThinQ verscheen onlangs pas in Nederland, maar opvolger V50 ThinQ wordt alweer dit voorjaar verwacht.

LG-aartsrivaal Samsung presenteert naar verwachting deze week op 20 februari zijn eerste opvouwbare telefoon.

Is deze eerste opvouwbare smartphone de toekomst?