'Google onthult Netflix-achtige gamedienst in maart'
Project Stream

'Google onthult Netflix-achtige gamedienst in maart'

20-02-2019 11:31 Laatste update: 11:37

Google zou zijn Netflix-achtige gamestreamingdienst Project Stream in maart onthullen. Gebruikers kunnen dan voor een vast bedrag per maand games spelen.

Google wil zijn gamedienst op 19 maart onthullen tijdens de Game Developers Conference, meldt Fortune. Google heeft uitnodigingen gestuurd voor een presentatie tijdens de gamebeurs, maar heeft niet verteld over welk onderwerp de bijeenkomst gaat. Ingewijden zeggen echter tegen Fortune dat het gaat om de onthulling van de gamestreamingdienst.

Bij een dergelijke dienst hebben gebruikers geen krachtige pc of spelcomputer nodig om games te spelen, en de spellen hoeven ook niet gedownload of geïnstalleerd te worden. De games worden afgespeeld op krachtige pc's van in dit geval Google, en vervolgens naar gebruikers gestreamd.

Spelen op vrijwel elk apparaat met een scherm

Games kunnen vervolgens spelen op tv's, tablets, telefoons en vrijwel alles met een beeldscherm. De enige vereiste is een snelle en stabiele internetverbinding, anders zijn games door de vertraging tussen de bediening en de reactie van het spel niet te spelen. Door de steeds snellere internetverbindingen zijn gamestreamingdiensten pas sinds kort levensvatbaar en daarom in opkomst.

Het bestaan van Googles Project Steam was geen geheim: in 2018 begon al een beperkte test, waarbij de Ubisoft-game Assassin's Creed Odyssey in browser Chrome gespeeld kon worden. Google zou de afgelopen tijd flink in de buidel hebben getast om grote game-uitgevers aan boord te krijgen bij zijn dienst.

Andere bedrijven bieden al langer gamestreamingdiensten aan. Zo zijn er vergelijkbare dienst van Nvidia, PlayStation en werkt ook Microsoft aan eigen gamestreamingdienst Project xCloud.

Kijk ook: het Bright Game Journaal

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal