'Google lanceert ook spelcomputer in maart'
Project Stream

'Google lanceert ook spelcomputer in maart'

22-02-2019 09:38 Laatste update: 09:38

Naast een streamingdienst voor games zou Google volgende maand ook een eigen spelcomputer willen presenteren.

Volgens een bron van 9To5Google is Google van plan om op 19 maart tijdens de grote gamebeurs Game Developers Conference in San Francisco ook eigen gaming-hardware aan te kondigen. De gameconsole die Google wil presenteren, zou speciaal zijn ontworpen voor de streamingdienst die de techgigant bij die gelegenheid ook zou presenteren. 

Spelen op elk apparaat

De streamingdienst van Google moet het mogelijk maken om games te spelen op vrijwel elk apparaat met een scherm: van gewone pc’s tot smartphones. Krachtige processors en videokaarten zijn niet nodig omdat Google de games streamt: het zware rekenwerk wordt gedaan op de computers van Google. De enige voorwaarde om via de streamingdienst te kunnen gamen is een snelle internetverbinding.

Chromecast-dongle

Het nieuws over mogelijke gaming-hardware van Google komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vorig jaar meldde Kotaku al dat Google bezig was met hardware voor zijn dienst om games te streamen.

Eerder waren er geruchten dat het bedrijf zou werken aan een Chromecast-dongle waarmee gamers gebruik zouden kunnen maken van de streamingdienst. In plaats daarvan lijkt Google nu te hebben gekozen voor een meer traditionele gameconsole.

Concurrentie

Google is niet de enige partij die brood ziet in een game-streamingdienst. Sony (PlayStation Now) en Nvidia (GeForce Now) zijn al actief op die markt, terwijl Microsoft en Amazon ook werken aan eigen diensten.