Beeld © LetsGoDigital
Beeld © LetsGoDigital
Geen inkeping

Essential Phone 2 krijgt mogelijk camera onder het scherm

6 maart 2019 17:43

Een nieuwe smartphone van de startup Essential krijgt mogelijk een camera die onder het scherm zit verstopt.

Nog voor de iPhone X was de Essential Phone van Android-oprichter Andy Rubin de eerste telefoon met een scherminkeping, een zogeheten notch. Nu werkt het bedrijf aan een manier om die inkeping overbodig te maken, door de camera onder het scherm te verstoppen. Essential diende een patent in voor een telefoon die aan de voorkant enkel een scherm heeft, ontdekte LetsGoDigital.

Essential maakt in zijn patentaanvraag niet duidelijk hoe de camera onder het scherm zou moeten werken. Wel wordt er een concepttekening getoond, die grotendeels hetzelfde oogt als de eerste Essential Phone, maar dan zonder scherminkeping en zonder randje onderaan het scherm.

Samsung werkt er ook aan

Samsung zei vorig jaar ook te werken aan een scherm waar de camera achter zit verstopt. Maar dat zogenoemde New Infinity-scherm is volgens Samsung op zijn vroegst pas in 2020 beschikbaar. Tot die tijd maakt Samsung telefoons met scherminkepingen of gaatjes in het scherm voor de selfiecamera.

De patentaanvraag van Essential stamt al uit 2017. Sindsdien zou het bedrijf de wind niet bepaald mee hebben gehad, en zou er zelfs sprake zijn geweest van het annuleren van de Essential Phone 2. Een aantal maanden geleden was er weer een teken van leven, in de vorm van een gerucht over een nieuw type telefoon met AI.

De eerste telefoon met uitschuivende camera's:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'OnePlus 7 krijgt pop-up-camera en notchloos scherm'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Podcast: de toekomst van smartphones ontvouwt zich