Bezitters Galaxy S10 klagen over 'broekzakprobleem'
Samsung

Bezitters Galaxy S10 klagen over 'broekzakprobleem'

19-03-2019 12:22 Laatste update: 12:21

Bezitters van een Samsung Galaxy S10 klagen dat het scherm steeds aan gaat als ze de smartphone in hun broekzak hebben.

Het probleem lijkt te worden veroorzaakt door een niet goed functionerende nabijheidssensor, schrijft Android Police. De sensor moet ervoor zorgen dat het scherm uitgaat als het toestel in een broekzak zit of als je de smartphone tegen je oor houdt tijdens een telefoongesprek.

In de praktijk blijkt de nabijheidssensor alleen te werken tijdens telefoongesprekken. Het gevolg is dat het toestel regelmatig aangaat als mensen het in hun broekzak hebben zitten. Gebruikers klagen dat hun batterij zo sneller leeg raakt en dat ze allerhande functies activeren.

Zo voelde een Samsung-bezitter voortdurend vibraties van het toestel in zijn broekzak omdat zijn ‘vingerafdruk’ niet werd herkend. Een andere bezitter van een Galaxy S10 bleek zelfs per ongeluk met het noodnummer 112 te hebben gebeld.

Vingerafdrukscanner

Het zijn niet de eerste klachten over de S10. Zo bracht Samsung eerder al een update uit om de ultrasone vingerafdrukscanner te verbeteren. Terwijl bij andere toestellen de vingerafdrukscanner vaak niet werkt bij natte vingers, blijkt de S10 soms moeite te hebben met te droge vingers. Ook een droge omgeving of een kras op de vinger kan voor problemen zorgen.

Kijk ook: review Samsung Galaxy S10+

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal