Google werkt aan nieuwe laptops en tablets
Nieuwe Pixelbook

Google werkt aan nieuwe laptops en tablets

10-04-2019 11:29 Laatste update: 11:44

Google ontkent recente geruchten dat het niet meer werkt aan eigen laptops en tablets: er is nieuwe hardware onderweg.

Een paar weken geleden meldde Business Insider dat Google tientallen mensen van zijn hardware-tak had gehaald en dat een deel van de toekomstige producten daarmee kwam te vervallen. Google ontkent in ieder geval dat laatste tegenover The Verge. Google zegt dat er "nieuwe laptops en tablets onderweg zijn".

Google wilde verder niet in details treden over het hoe of wanneer. Wel lichtte Google een tipje van de sluier op tijdens zijn Cloud Next-conferentie, meldt 9to5Google. Tijdens de presentatie sprak Google van "een nieuw ontwerp dat werknemers onderweg helpt op manieren waarop die de Pixelbook en Pixel Slate dat niet konden".

Google presenteerde zijn tablet Pixel Slate in oktober 2018, maar de tablet is in Nederland niet te koop. De Pixelbook uit 2017 heeft nog geen opvolger gekregen.

'Unieke dingen'

"We denken dat er een aantal unieke dingen zijn die we anders kunnen doen dan de Pixelbook en de Pixel Slate," zei Google-producthoofd Steve Jacobs. Volgens zijn eigen LinkedIn-profiel is Jacobs hoofd van drie productcategorieën binnen Google: Pixelbook, Pixel Slate en 'Emerging'. Wat dat is, is niet duidelijk.

De volgende grote Google-presentatie is tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O begin mei.

Kijk ook: review van de Google Pixel 3

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's