© RTL Z

Maker populaire app TikTok bevestigt eigen smartphone
TringTring

Maker populaire app TikTok bevestigt eigen smartphone

29-07-2019 15:19 Laatste update: 15:24

Het bedrijf achter de populaire video-app TikTok werkt aan een eigen smartphone, in samenwerking met een Chinese fabrikant.

Dat bevestigt ByteDance, het bedrijf achter TikTok, aan Reuters. In mei gingen er al geruchten over de komst van een eigen TikTok-telefoon. De smartphone wordt ontwikkeld in samenwerking met Chinese telefoonmaker Smartisan.

Dat bedrijf staat bekend als een nichespeler op de grote Chinese smartphonemarkt, die wordt gedomineerd door bekende merken als Oppo, Vivo, Xiaomi en Huawei. TikTik zou al zeven maanden aan zijn smartphone werken, maar details ontbreken. Mogelijk is het toestel in eerste instantie gericht op markten als China en India.

1 miljard apps

TikTok is één van de snelstgroeiende apps van dit moment. In eerste instantie draaide TikTok vooral om playbackvideo's van gebruikers, maar inmiddels worden allerlei filmpjes gedeeld. Begin dit jaar waren TikTok en de gecensureerde Chinese evenknie Douyin samen 1 miljard keer op smartphones geïnstalleerd.

ByteDance zou die populariteit willen aangrijpen om op meer vlakken te groeien. Zo zou er ook worden gewerkt aan een TikTok-concurrent voor Spotify. Het bedrijf zou zelfs een eigen talentenjacht overwegen.

Mislukte smartphones

ByteDance is niet het eerste grote techmerk een stap op de smartphonemarkt waagt. Apple was met zijn iPhone destijds een nieuwkomer, met succes. Zo verging het de Facebook-smartphone HTC First en de Amazon-smartphone Fire Phone niet. Beide telefoon flopten volledig en kregen nooit een opvolger.

Kijk ook: de techflops van de laatste 10 jaar

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's