© Apple

'Nieuwe iPhone en iPad Pro hebben speciale AR-hardware'
Apple Glasses

'Nieuwe iPhone en iPad Pro hebben speciale AR-hardware'

12-11-2019 08:04 Laatste update: 08:04

De volgende versies van de iPhone en iPad Pro worden voorzien van een speciale 3D-sensor, die speciaal ontworpen is voor augmented reality (AR).

De sensor zit naast de camera achterop het toestel en wordt gebruikt om 3D-scans van ruimtes te maken. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Analist Ming-chi Kuo liet de komst van die sensor recent ook al doorschemeren.

De iPad Pro wordt vermoedelijk het eerste apparaat dat de sensor gebruikt. Als het meezit zal die in de eerste helft van 2020 op de markt verschijnen.

De nieuwe sensor staat centraal in Apples plannen voor augmented reality. Hetzelfde onderdeel moet op termijn worden gebruikt voor de AR-bril die Apple rond 2023 op de markt zou willen brengen.

NASA-medewerkers

Het augmentedrealityteam van Apple zou inmiddels bestaan uit duizend mensen, die eerder werkten aan onder andere de iPhone en voormalige NASA-medewerkers. Ze zitten op een externe locatie vlakbij Apples hoofdkantoor.

Volgens de bronnen wilde Apple zijn augmentedrealitybril origineel in 2019 paraat hebben en in 2020 op de markt brengen, maar dat plan werd recent uitgesteld.

Eerder deze week ontdekte The Information dat Apple in 2022 een AR-headset op de markt wil brengen, waarna de volwaardige bril in 2023 komt. 

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's