Beeld © Lexus
Beeld © Lexus
Elektrische auto's

Lexus onthult eerste volledig elektrische auto

22 november 2019 17:19

Lexus heeft zijn eerste volledig elektrische auto met een accu voor de Europese markt gepresenteerd: de UX 300e. De compacte suv is medio 2020 in Nederland te koop.

Het luxemerk van Toyota, Lexus, heeft een volledig elektrische auto gepresenteerd: de UX 300e. Toyota timmert al jaren aan de weg met hybrides en waterstofauto's, maar gaat ondanks eerdere uitspraken, nu dus toch een volledig elektrische auto leveren.

De specificaties van accu en elektrische motor plaatsen de UX 300e aan de onderkant van de elektrische markt. Een accu van 54 kWu, een motor met 204 pk vermogen en een bereik van naar alle waarschijnlijkheid 320 kilometer volgens de WLTP-cyclus zet de Lexus tussen de Renault Zoe en de goedkoopste Tesla Model 3. De Fransman kost 33,500 euro, de Model 3 begint bij 50.000 euro. Vermoedelijk zit de Lexus straks qua prijs dichter bij de Tesla. 

Daarvoor krijg je een auto die veel fraaier afgewerkt is van binnen en zonder twijfel de legendarische onverwoestbaarheid van Toyota zal hebben. Maar het is ook een auto die op hetzelfde platform staat als de Toyota C-HR: niet de ruimste SUV die je krijgen kunt. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. 

Volg alle updates over elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

5 hoogtepunten van de LA Auto Show