© Cocoon

Ex-Facebook-medewerkers starten sociale app voor familie
Cocoon

Ex-Facebook-medewerkers starten sociale app voor familie

26-11-2019 07:11 Laatste update: 07:11

Cocoon is bedoeld voor familieleden die elkaar op de hoogte houden. Het nieuwe sociale netwerk is nog alleen beschikbaar op de iPhone.

De grote sociale netwerken zijn steeds meer aan het veranderen in marketingkanalen waar influencers en andere beroemdheden de dienst uitmaken. Ondanks de poging van Mark Zuckerberg om Facebook weer 'meer te focussen op vrienden' en minder op merken, loopt het gebruik in onder andere Nederland terug.

Verschillende oud-medewerkers van Facebook zijn nu hun eigen gesloten sociale netwerk begonnen, met de focus op families. Cocoon is sinds eind november te downloaden voor de iPhone. De app is zowel een mini-sociaal netwerk als een chat-app, te vergelijken met de familie-whatsappgroep. Ook kan de app de verschillende locaties van de familieleden in de gaten houden en kan het automatisch delen als een familielid zojuist gesport heeft. Dit is naar voorkeur in te stellen.

Huis op je scherm

Volgens de oprichter Sachin Monga, een voormalige product manager van Facebook, is Cocoon 'je huis op je telefoon'. Aan QZ.com liet hij zijn familie-Cocoon zien. "We delen al 17 jaar geen fysiek huis meer, maar we zijn nog steeds een familie. We vonden dat daar geavanceerde software voor moest komen."

In eerste instantie richt de app zich op families, maar elke gebruiker kan tot 12 personen aan één 'cocon' toevoegen. Een verzameling van oud-klasgenoten kan bijvoorbeeld ook. Op dit moment kan je wel maar tot één groep behoren in de app.

Er zijn nog geen plannen om de app naar Android te brengen. Het bedrijf heeft inmiddels 3 miljoen dollar opgehaald.

Kijk ook: Tik Tok voor dummies