Weg notch

'Randloos Huawei-toestel krijgt 52 megapixel-camera'

15 januari 2020 10:44

De nieuwe Huawei-smartphone P40 Pro zou bijna geen schermranden meer hebben. Daarnaast zit achterop het toestel een camera met een 52 megapixel-resolutie.

Dat is te zien op foto's van het vermeende glaspaneel van de smartphone, die werden gelekt door Twitter-gebruiker Rodent950.

Het toestel zou aan zowel de boven- als onderkant compleet randloos zijn. In de foto ligt het scherm van de P40 Pro in het midden, met aan de linkerzijde de P30 Pro van vorig jaar. Rechts ligt de Honor Magic 2, die Huawei ook maakt.

Het is onduidelijk waar de selfiecamera zich moet bevinden. Wellicht kiest Huawei voor dezelfde oplossing als concurrent Oppo, door de camera met een motortje omhoog te laten schieten uit de bovenkant. Ook is het wellicht mogelijk dat de selfiecamera onder het scherm zit.

Even groot als P30 Pro

De telefoon lijkt qua omvang nagenoeg niet te veranderen ten opzichte van de P30 Pro. De randen lijken wel iets meer te zijn afgerond.

Hoewel het toestel achterop een 52 megapixel-camera heeft, zouden foto's hiervan in 13 megapixel-formaat worden opgeslagen. De grotere sensor zou helpen om scherpere en hoogwaardigere beelden te schieten.

Maart 2020

Het moet nog maar blijken hoeveel van bovenstaande geruchten kloppen. De Chinese telefoonmaker belooft in maart 2020 de nieuwe P40 en P40 Pro te onthullen. 

De telefoon kan het in Europa wel eens lastig krijgen. Door het handelsverbod van de Verenigde Staten mag de Google-versie van Android niet zomaar worden geïnstalleerd.

De Huawei Mate 30, die in september werd gepresenteerd, is om die reden ook nog niet in Nederland uitgebracht. Het toestel zou wel in het eerste kwartaal in Nederland moeten verschijnen.

De nieuwe Huawei Mate 30's zijn top, maar koop ze niet

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's