Beeld © ETNews
Beeld © ETNews
'Wing'

'LG werkt aan unieke telefoon met draaibaar scherm'

12 mei 2020 17:24

LG zou werken aan een unieke smartphone met twee op elkaar liggende schermen, waarvan de bovenste een kwartslag kan draaien.

De nieuwe LG-telefoon heet 'Wing' en zou in de tweede helft van dit jaar verschijnen, meldt ETNews. Het toestel zou een scherm van 6,8 inch hebben. Dat kan een kwartslag worden gedraaid, waarna er een vierkant scherm van 4 inch tevoorschijn komt dat bijvoorbeeld het toetsenbord kan tonen.

T-vorm

Het toestel heeft in opengeklapte stand een T-vorm. De Wing zou zowel gebruikt kunnen worden met het grote scherm rechtopstaand of liggend. Gebruikers zouden zo beter kunnen multitasken, bijvoorbeeld met op het grote scherm de camera-app en op het kleinere scherm de bewerkingsopties. Of door op het grote scherm een video te bekijken, met aanvullende informatie op het kleinere scherm.

5G

De LG Wing zou net als de onlangs aangekondigde LG Velvet draaien op een Qualcomm Snapdragon-chip uit de 7-serie; de Velvet gebruikt een Snapdragon 765. De Wing zou net als de Velvet 5G-ondersteuning hebben.

De telefoon gaat volgens The Korean Herald 1 miljoen won kosten, zo'n 755 euro.

LG kwam eind vorig jaar met de G8X ThinQ-smartphone met twee schermen. Die telefoon heeft een speciaal hoesje met daarin een tweede scherm. Beide 6,4 inch oled-schermen zijn op elkaar dicht te klappen.

Review: LG G8X ThinQ

Bright gaat verhuizen

Bright gaat op 26 mei verhuizen. Ga voor onze artikelen, video's en podcasts vanaf dan naar RTLNieuws.nl/tech of download de RTL Nieuws-app: Android / iOS.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook en Instagram.