Autobeurs LA: de drie leukste wagens

Autobeurs LA: de drie leukste wagens

22-11-2016 10:03 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Rutger was vorige week op de LA Autoshow. Dit waren de drie leukste auto's.

Alfa Romeo Stelvio

​Misschien had ik niet goed opgelet, maar Alfa had zomaar ineens een nieuwe SUV op de stand staan. Nadat de Giulia jaren geteased was, stond er opeens een tweede nieuwe auto op de beursvloer. De Stelvio heeft trekken van de Giulia, zonder te gekunsteld over te komen. Wie zich herinnert hoe de eerste Cayenne een opgeblazen Porsche leek en zelfs de F Pace de elegantie ontbeert van de Jaguar XF, moet wel onder de indruk zijn van de manier waarop de Stelvio zijn omvang weet te verhullen.  

Jaguar i-Pace

"Jaguar heeft zojuist Tesla de das omgedaan", hoorde ik op de beursvloer. Gezien Tesla al twee elektrische modellen te koop heeft, met een derde in aantocht, is dat een wat overdreven statement. Maar ik vermoed dat de i-Pace de Model X wel serieus in de weg kan zitten. Jaguar bewijst dat het wel degelijk mogelijk is om een mooie belijnde elektrische SUV te maken. 

Pink Panther Car

Tussen de twee hallen in bevond zich de hal met Galpin's custom cars. Van opgedirkte Japanners tot een Spyker die een subtiele upgrade had gehad. Maar het allerleukste waren de one-offs. Het busje van Scooby Doo, een Mustang met een buddy seat en natuurlijk de Pink Panther Car. Inclusief drankenkabinet en fluffy kussens. 

Eerder in deze serie over de autobeurs in LA:

Autobeurs LA: Lyft en Uber overal  

Deze startup maakt een virusscanner voor je auto

Is racen goed voor de wereld?

Autogebruik gaat drastisch veranderen