Eerste mobiele app Nintendo nu in Nederland verschenen

Eerste mobiele app Nintendo nu in Nederland verschenen

31-03-2016 13:07 Laatste update: 27-04-2018 07:38

De Miitomo-app is vanaf nu in Nederland te downloaden voor Android en iOS.

Nintendo's Miitomo-app is vandaag in Nederland verschenen voor iOS en Android. De app kwam onlangs al in Japan beschikbaar en is daar meer dan 1 miljoen gedownload. Met Miitomo kun je chatten met bevriende Nintendo-gebruikers met je eigen Mii-personage. Het uiterlijk van je Mii kan je zelf aanpassen, evenals de computerstem. Ook zijn er met de app allerlei afbeeldingen met je Mii te maken. En je kunt antwoorden geven op vragen, die vervolgens met vrienden worden gedeeld.

Miitomo is voorlopig vooral een sociaal netwerk en niet echt een spel. Maar Nintendo kan later ook allerlei mini-games toevoegen. Sinds donderdag is het overigens ook mogelijk om apps en games te kopen via de Nintendo-site.



Nintendo heeft eerder laten weten dat ook andere beroemde personages - denk aan Mario, Luigi, Link, Zelda en Donkey Kong - in mobiele games worden verwerkt. Nintendo is daarnaast ook distributeur van de mobiele game Pokémon Go, waarmee spelers in de 'echte wereld' Pokémon kunnen vangen en tegen andere spelers kunnen duelleren.

Het gaat al enkele jaren slecht met Nintendo. De Wii U is niet het verkoopsucces waar het Japanse bedrijf op hoopte, waardoor de omzet daalt. Het uitbrengen van games voor smartphones en tablets moet de winst weer gaan stuwen.