Eerste Windows 10-update komt op 2 augustus

Eerste Windows 10-update komt op 2 augustus

29-06-2016 15:06 Laatste update: 27-04-2018 05:03

De gratis Anniversary Update van Windows 10 verschijnt op 2 augustus en heeft allerlei verbeteringen voor pc's en Xbox One.

Microsoft heeft de datum waarop de eerste grote update van Windows 10 beschikbaar komt vandaag officieel aangekondigd: 2 augustus. De update biedt verbeteringen aan Microsofts spraakassistent Cortana, die vanaf dan ook in Nederland beschikbaar is. Maar in het Nederlands tegen Cortana praten is nog niet mogelijk. De update biedt ook een nieuwe hub voor apps die werken met de styluspen. Op een Windows 10-tablet zijn voortaan snel aantekeningen of krabbels te maken, ook zonder dat het scherm ontgrendeld is.

Ook wordt het mogelijk met je vingerafdruk of gezicht in te loggen op websites met de functie Windows Hello binnen Microsofts Edge-browser. Verder zijn pc-games via Xbox Live te spelen met gamers op een Xbox One. 

Tot eind juli gratis naar Windows 10

De update naar Windows 10 is tot 29 juli gratis voor gebruikers van Windows 7 en 8.1. Wat de prijs van een update daarna wordt, is nog niet bekend. 

Windows 10 heeft volgens Microsoft na elf maanden nu meer dan 350 miljoen gebruikers, waarmee het de snelstgroeiende nieuwe Windows-versie is. Het aantal mensen dat overstapt is toegenomen van 20 miljoen nieuwe gebruikers per maand in de eerste periode naar 29 miljoen per maand momenteel. Maar daarbij speelt mee dat Microsoft de update de laatste tijd vrij opdringerig aan de man bracht. Na een zaak waarin Microsoft een klagende klant 10.000 dollar schadevergoeding moest betalen, beloofde Microsoft dinsdag de update-methode minder agressief te maken.