© Unbox Therapy

'Gezichtsscanner iPhone 8 werkt ook als toestel plat ligt'

'Gezichtsscanner iPhone 8 werkt ook als toestel plat ligt'

07-08-2017 06:58 Laatste update: 26-04-2018 18:43

Uit de software van Apples HomePod-speaker is weer iets gelekt over de iPhone 8: de gezichtsscanner werkt ook als hij op tafel ligt.

Om de telefoon met je gezicht te ontgrendelen, hoef je hem mogelijk niet helemaal op te tillen en recht voor je hoofd te houden. De website iHelp BR vond aanwijzingen dat de iPhone 8 je gezicht ook herkent als hij plat op tafel ligt. In de HomePod-firmware verwijst Apple naar 'Pearl', de interne naam voor het gezichtsherkenningssysteem. Daarnaast staan in de tekstregel woorden als 'ontgrendelen' en 'rustpositie'.

De iPhone 8 krijgt mogelijk een scherm dat bijna de volledige voorkant van het toestel beslaat. De homeknop met Touch ID zou verdwijnen. In de afgelopen maanden waren er veel geruchten dat Apple de vingerafdrukscanner onder het scherm zou plaatsen, maar uit informatie van de HomePod-software zou blijken dat de techniek volledig vervangen wordt door een gezichtsscanner.

Geen Touch ID

Ook Bloomberg schreef in juli over de gezichtsscanner als vervanging voor Touch ID. Volgens dat bericht werkt de software van Apple met veel nuance om gezichten te herkennen, zelfs als ze in een vreemde hoek voor de lens staan. De doorgaans betrouwbare Bloomberg-journalist Mark Gurman schreef zondag op Twitter nog dat Face ID sneller, veiliger en accurater is dan Touch ID. "Dat zeggen mensen van Apple zelf."

Eerder verschenen al berichten dat de gezichtsscanner van Apple dieptes kan meten en dat de frontcamera van de iPhone 8 infrarood licht gebruikt. Daarmee kan het toestel ook in het donker ontgrendeld worden.

De HomePod verschijnt pas eind dit jaar in de Verenigde Staten, maar ontwikkelaars kunnen al met de firmware van de slimme speaker aan de slag. In de code zijn al meer hints naar nieuwe functies voor Apple-apparaten gevonden. Zo lekte het ontwerp van de iPhone 8 in een tekening en lijkt het erop dat Apple werkt aan een Apple TV die 4K en HDR ondersteunt.

Lees ook onze iPhone 8 geruchten roundup