Goedkopere versie draadloze oordoppen Bragi

Goedkopere versie draadloze oordoppen Bragi

06-09-2016 11:56 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Job Strijker

De Duitse startup Bragi komt met een goedkopere en simpelere opvolger van zijn Bluetooth-oordopjes The Dash.

Bragi's nieuwe The Headphone heeft geen fitnessfuntie meer, zoals in The Dash, en het interne geheugen is ook weggelaten. Door deze besparingen kan je op The Headphone twee uur langer muziek luisteren, de batterijduur is van 4 naar 6 uur gegaan. Bragi heeft ook besloten om op het nieuwe model geen touch-besturing te gebruiken, maar heeft gekozen voor drie fysieke knoppen.

Met deze oordopjes heeft Bragi handig ingespeeld op de geruchten die er zijn over de nieuwe iPhone 7, die bijna gelanceerd wordt. Deze nieuwe iPhone heeft waarschijnlijk geen mini-jack voor het aansluiten van koptelefoons met draad. De nieuwe oordopjes gaan 149 dollar kosten en als je voor 1 november bestelt kosten ze 119 dollar. Mensen die de Bragi Dash hebben gesteund op Kickstarter krijgen 20 dollar korting. De oordopjes worden vanaf begin november geleverd.

Update voor betere Bluetooth-verbinding

Ook brengt Bragi een software-update uit voor The Dash, deze update zal de Bluetooth-verbinding moeten verbeteren. Ook kan de touch-besturing nu geblokkeerd worden. Hieronder zie je nog de eerste indruk van Bram over The Dash.