Google lanceert todo-app Tasks met Gmail-koppeling

Google lanceert todo-app Tasks met Gmail-koppeling

25-04-2018 15:29 Laatste update: 26-04-2018 14:44

Google heeft de nieuwe todo-app Tasks uitgebracht, die takenlijsten handig combineert met het vernieuwde Gmail.

Google heeft woensdag het nieuwe ontwerp van Gmail gepresenteerd. Daar zit ook een flinke opfrisser in van Tasks, de takenlijst die al langer in Gmail verstopt zat. In Gmail voor desktop staat Tasks nu voortaan prominent aan de rechterkant van de pagina, voor snelle toegang en het toevoegen van mailtjes.

Voor Android en iOS is Tasks vanaf woensdag een losse app. De app is in de eerste plaats een simpele todo-app waarmee je op meerdere lijsten je taken kan bijhouden. Die taken kunnen voorzien worden van notities, een datum en meerdere sub-taken.

Vanuit Gmail taken toevoegen

Handig is echter ook dat je vanuit Gmail direct taken kan toevoegen aan Tasks, bijvoorbeeld het terugsturen van een mailtje of een opdracht die je via een e-mail krijgt. Ook worden de takenlijsten van Tasks steeds gesynchroniseerd tussen de app en Gmail en Google Agenda. Dat maakt Tasks wel vooral aantrekkelijk voor wie Gmail en andere Google-diensten vaak gebruikt. Los van de koppeling met die Google-diensten doet Tasks immers niets dat andere taken-apps niet ook al doen.

Google Tasks is gratis te downloaden voor Android en voor iOS.