Grote Windows 10-update op 17 oktober beschikbaar
Nieuws

Grote Windows 10-update op 17 oktober beschikbaar

vrijdag 01 september 2017 15:15

Microsoft rolt vanaf 17 oktober een grote update van Windows 10 uit, inclusief standaard ondersteuning van VR- en AR-brillen.

Microsoft heeft vanmiddag aangekondigd dat zijn Fall Creators Update op 17 oktober beschikbaar komt. Een van de features is ingebouwde ondersteuning voor headsets voor 'Mixed Reality', waarmee Microsoft zowel virtual reality als augmented reality bedoelt. PC-merken Lenovo, Acer, Dell, HP en Asus komen met betaalbare VR- en AR-headsets, waarvan de eerste apparaten ook op 17 oktober te koop zijn.

Na koppeling met een Windows 10-pc worden de VR-brillen meteen herkent. Gebruikers komen automatisch terecht in een virtuele portal, in de vorm van een huis op een klif. In verschillende virtuele kamers zijn allerlei toepassingen beschikbaar.


Veiligheid, cloud en gaming

De update biedt ook verbeteringen op het gebied van veiligheid. Zo is Windows Defender volgens Microsoft slimmer geworden en zorgt cloudtechnologie ervoor dat ransomware eerder een halt wordt toegeroepen. Ook bevat de update verbeteringen voor de OneDrive-opslagdienst, waardoor je ook makkelijk toegang krijgt tot bestanden in de cloud als ze niet op je eigen computer staan.

Microsoft breidt ook de mogelijkheden voor het werken met een styluspen uit. Een specicale Game Mode moet pc-games toegang geven tot zoveel mogelijk rekenkracht op je computer.  

Windows 10 kan vanaf de update ook draaien op apparaten met mobiele chips die eigenlijk voor smartphones bedoelt zijn. Fabrikanten kunnen hierdoor goedkope laptops introduceren die gebruikmaken van 4G-netwerken.

Paint nog alleen als download

Na de update zal tekenprogramma Paint ‚Äčniet meer standaard aanwezig zijn. Paint blijft beschikbaar als gratis download via de Windows Store. Of Paint nog verdere updates krijgt, is nog niet duidelijk. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief