ING stopt met betaal-app Twyp in Nederland

ING stopt met betaal-app Twyp in Nederland

21-11-2016 09:01 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Twyp stopt per 15 december in Nederland. De app waarmee gebruikers onderling geld kunnen overmaken, gaat door in Spanje.

ING stelt dat het gebruiken van Twyp voor Nederlandse gebruikers niet genoeg toegevoegde waarde biedt. De dienst stelt gebruikers in een e-mail op de hoogte. Tot 15 december is Twyp nog deels te gebruiken, daarna worden Nederlandse accounts automatisch geblokkeerd.

Twyp werd in januari van 2016 uitgebracht in Nederland, een paar maanden na de release in Spanje. Met de app kunnen gebruikers op simpele wijze geld overmaken via hun contactenlijst. Dat slaat in Spanje beter aan, zegt ING. "Met ruim 300.000 gebruikers is Twyp daar succesvol en blijft de app op de markt."

ING zegt dat het experimenteren met nieuwe innovaties zoals Twyp ook betekent dat het 'soms moet stoppen met producten en diensten die onvoldoende aansluiten bij de behoefte van klanten'. In Spanje is mobiel bankieren anders dan in Nederland, met een stuk minder functies. Dat zou de reden kunnen zijn dat Twyp daar beter aanslaat dan hier. Klanten van ING in Nederland kunnen elkaar bijvoorbeeld een link sturen via WhatsApp en e-mail om betalingen te doen. "Daardoor is een aparte app, die niet gekoppeld is aan je betaalrekening, voor onderlinge betalingen niet nodig", stelt ING.