Instagram vernieuwt eindelijk zijn app-icoon

Instagram vernieuwt eindelijk zijn app-icoon

11-05-2016 14:08 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Vergeet dat rare ouderwetse camera-plaatje. Instagram gaat nu voor paars, roze, geel en wit in een volledig vernieuwde app.

Instagram heeft zijn iOS-app vernieuwd. Eindelijk is het icoon vervangen door een moderner plaatje, want dat oude, bruine icoon ging alweer wat jaren mee en viel nogal uit de toon met nieuwere app-iconen op iOS en Android. 

Het vernieuwde logo is een stuk simpeler. Paars, roze en geeltinten vormen de achtergrond, waarop met witte lijnen een camera staat. Overigens zijn ook andere apps van Instagram in die stijl bijgewerkt. Layout, Boomerang en Hyperlapse van Instagram hebben allemaal nieuwe iconen, al is opvallend dat bij die apps juist de lijnen gekleurd zijn en de achtergrond wit is gebleven.

De Instagram-app is van binnen overigens ook vernieuwd. De app heeft een zwartwit ontwerp gekregen wat er enorm strak en overzichtelijk uitziet. Zo zijn linkjes en gebruikersnamen nu dikgedrukt zwart. Hashtags zijn overigens blauw gebleven. Volgens Instagram gaat alle aandacht met dit design nog meer naar de foto’s en video’s van gebruikers. Het oogt in elk geval fraai. De Android-app wordt ook vernieuwd, maar de nieuwe versie is nog niet in de Nederlandse Play Store te vinden.