iPhone 7-gebruikers melden sissend geluid bij zware belasting

iPhone 7-gebruikers melden sissend geluid bij zware belasting

18-09-2016 12:10 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Sommige iPhone 7-gebruikers zeggen dat hun toestel bij intensief gebruik sissende geluiden maakt.

De meeste smartphones worden heet als ze zwaar worden belast, zoals tijdens het spelen van een game. Sommige gebruikers van de nieuwe iPhone 7, sinds vrijdag te koop, melden echter dat ze een sissend geluid uit hun toestel horen bij zware belasting. Onder meer Darrell Etherington, voormalig pr-medewerker bij Apple en nu redacteur bij TechCrunch, bevestigt dat zijn iPhone 7 sist.

Het geluid lijkt uit de achterkant van de iPhone te komen. De exacte oorzaak is nog onbekend. Er wordt wel volop gespeculeerd. Zo zou het kunnen liggen aan de Taptic Engine, die het scherm de illusie geeft van een klik. Anderen wijzen naar de 'brandgevaarlijke' Galaxy Note 7, die door Samsung is teruggeroepen vanwege een accu-probleem. Het sissende geluid zou een waarschuwing voor accu-oververhitting kunnen zijn.

Hoeveel iPhone 7-gebruikers last hebben van dit probleem is nog niet duidelijk. Stephen Hackett van 512 Pixels, die de klacht via Twitter als eerste meldde, kreeg van de Apple-klantenservice te horen dat zijn toestel vervangen moet worden. Vervanging van de kapotte toestellen zou weleens een lange wachttijd kunnen veroorzaken, omdat er al een tekort blijkt te zijn aan iPhone 7-toestellen.