'iPhone 7 zal niet zo goed verkopen als de iPhone 6s'

'iPhone 7 zal niet zo goed verkopen als de iPhone 6s'

26-09-2016 07:18 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Er worden meer iPhone 7 Plus-toestellen verscheept dan verwacht, maar de iPhone 7 is minder in trek dan de iPhone 6S bij de lancering.

Dat schrijft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van marktonderzoeker KGI Securities. Toch schroeft het bedrijf zijn verwachting van de verkoop omhoog, van 65 miljoen naar ergens tussen de 70 en 75 miljoen. Daarmee halen de iPhone 7-toestellen het nog niet bij de verkoopcijfers van de iPhone 6S, schrijft Apple Insider.

De iPhone 7 Plus zou het boven verwachting goed doen, schrijft Kuo. Dat komt omdat Samsung zijn grote toestel, de Galaxy Note 7, door ontploffingsgevaar heeft moeten terugroepen (de Note 7 is eind november weer te koop). Mensen zouden daardoor overstappen op de iPhone 7 Plus, die daarnaast gewild is om zijn dualcamera.

Gitzwart is gewild

De meest gewilde kleur zou het nieuwe gitzwart zijn. Uit onderzoek van KGI blijkt dat 30 tot 35 procent van de pre-orders wereldwijd kozen voor gitzwart. In China was dat aantal zelfs 45 tot 50 procent. De enorme vraag en het gelimiteerde aanbod vanuit Apple zorgt ervoor dat deze kleur het slechtst leverbaar is van alle iPhones. Overigens werd de nieuwe iPhone dit jaar meteen in 28 landen uitgebracht, tegenover 12 vorig jaar. Ook daardoor zouden meer tekorten zijn opgetreden. De meeste mensen kiezen voor 128GB aan opslagruimte.

iOS 10-beveiliging

Afgelopen weekend bleken er ook problemen te zijn met iOS 10. Het maken van een lokale backup via iTunes op de computer blijkt een stuk minder veilig te zijn dan in eerdere versies van iOS. Volgens het Russische bedrijf Elcomsoft slaat iOS 10 door gebruik van een nieuw algoritme 'verschillende beveiligingschecks' over.

Backups maken via de iCloud is nog even veilig als voorheen, zegt Apple, dat op de hoogte is van het probleem en werkt aan een oplossing in een volgende beveiligingsupdate. "We raden gebruikers aan hun Mac of PC met sterke wachtwoorden te beveiligen", zei een woordvoerder tegen Forbes.