Samsung Galaxy Note 7 eind november weer in Europa te koop

Samsung Galaxy Note 7 eind november weer in Europa te koop

23-09-2016 10:45 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Samsung wil zijn Galaxy Note 7, die werd teruggeroepen vanwege een accuprobleem, eind november weer lanceren in Europa.

De Note 7 werd wereldwijd teruggeroepen nadat de accu vlam bleek te kunnen vatten. In Nederland was de Note 7 nog niet te koop toen de terugroepactie begin deze maand werd gestart. Er waren toen in acht landen al 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Eind november moet de Note 7 in Europa weer beschikbaar zijn, zegt Samsungs marketingmanager David Lowe tegen persbureau Reuters.

Het kan volgens hem nog tot 2017 duren voordat Samsung zich helemaal heeft hersteld van de terugroepactie. Een deel van de kopers van de Note 7 vraagt zijn geld terug en wil daarmee een iPhone gaan kopen. Samsung maakte al bekend dat het vanaf 10 oktober begint met het leveren van de Galaxy Note 7 aan mensen die het toestel al hadden besteld, ook in Nederland.

De Amerikaanse consumentenautoriteit CPSC stelt dat er in 92 gevallen sprake was van oververhitte accu's van de Note 7, waarbij de batterij 26 keer vlam heeft gevat. Samsung ​rolde deze week een software-update uit voor alle Note 7-toestellen die de laadcapaciteit van de accu beperkt tot 60 procent, waardoor de kans op oververhitting fors wordt beperkt.