Kijk nu Nintendo's driedelige docu over Zelda

Kijk nu Nintendo's driedelige docu over Zelda

14-03-2017 13:14 Laatste update: 26-04-2018 22:51

Neem een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de nieuwste Zelda-game in een driedelige webdocu van Nintendo.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is één van de best beoordeelde games ooit en zowel in de VS als in Europa de meest succesvolle launch-game naast een nieuwe Nintendo-spelcomputer in de geschiedenis. Hoe Nintendo dat heeft klaargespeeld, zie je nu in de driedelige Making of The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

De docu staat nu in drie losse delen van 10 minuten online. De bovenstaande video gaat over het ontstaan van de game. Aan bod komt verder de creatie van de gigantische open wereld, de specifieke ontwerpstijl van de game, de op maat gemaakte orkestmuziek en de uitdagende opzet van het spel. Voor wie meer de diepte in wil, besprak Nintendo zijn vernieuwende aanpak van de nieuwste Zelda al tijdens de game-ontwikkelaarsconventie GDC.

Over het verhaal en de personages:


Over het open-air concept:

Eerder ook Zelda-boeken

In 2013 bracht Nintendo voor de Zelda-liefhebber al het boek Hyrule Historia uit, vol met schetsen, ontwerpen en achtergrond over de dertigjarige gameserie. In het onlangs verschenen vervolg The Legend of Zelda: Art & Artifacts gaat Nintendo ook dieper in op de ontwerpen uit Breath of the Wild.

Lees ook onze recensie van de nieuwe Zelda-game: "Weer een meesterwerk."