Mixedreality-brillen Intel eind dit jaar te koop

Mixedreality-brillen Intel eind dit jaar te koop

05-01-2017 07:49 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Intels draadloze brillen voor 'mixed reality', een combinatie van de echte en de virtuele wereld, komen eind dit jaar op de markt.

Intel heeft tijdens de CES in Las Vegas een nieuwe demonstratie gegeven van zijn draadloze Project Alloy-headsets voor mixed reality. Daarbij ziet de drager een combinatie van de echte en de virtuele wereld. De brillen met deze Intel-technologie komen in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt en worden door andere fabrikanten gemaakt.

De Intel-headsets zijn te vergelijken met Microsofts HoloLens. De bril kan de omgeving in 3D inscannen, waarna de drager van de headset in een aangepaste, virtuele versie van de kamer kan rondlopen, zonder tegen objecten aan te lopen. Tijdens de demonstratie werd een woonkamer virtueel omgetoverd in een bunker voor een schietspel. Een bank veranderde in een kist met ammunitie en de muur werd vervangen door een lucht waarin op aliens moest worden geschoten.  

Zonder kabels

De headset van Intels Project Alloy werkt stand-alone. Hij hoeft niet met een kabeltje aan een computer vast te zitten, zoals de huidige high-end VR-brillen als de Oculus Rift en de HTC Vive. Intel produceert de uiteindelijke headsets voor consumenten niet zelf, maar laat dit over aan zijn partners.

Hoeveel de mixedreality-brillen met de Intel-technologie gaan kosten, is nog niet bekend. Microsofts HoloLens kost momenteel nog drieduizend dollar, maar er komen al goedkopere alternatieven van rond duizend dollar aan.