'Nieuwe Nintendo-spelcomputer wordt draagbaar met afneembare controllers'

'Nieuwe Nintendo-spelcomputer wordt draagbaar met afneembare controllers'

26-07-2016 13:33 Laatste update: 27-04-2018 04:32

De Nintendo NX zou een handheld spelcomputer worden, die thuis samen met de tv werkt. De console zou loskoppelbare controllers krijgen.

Spelers koppelen de Nintendo NX bij thuiskomst aan een dock, zeggen meerdere bronnen tegen Eurogamer. Waar de NX onderweg functioneert als een krachtige handheld-console met eigen scherm, kunnen de controllers naast dat scherm bij thuiskomst worden losgekoppeld. Daarmee lijkt de NX een omgekeerde Wii U te worden.

Het brein van de NX zou in de controller zitten en draaien op een Nvidia Tegra-chip. Een chip uit die serie wordt ook gebruikt in onder meer de Shield, de gaming-tablet van Nvidia. Net als de Nintendo-spelcomputers van weleer staan de fysieke games van de NX op cartridges. Dat is bij de draagbare spelcomputers van Nintendo overigens altijd het geval geweest, ook bij de recente 3DS. Nintendo biedt games daarnaast ook als download aan.

De NX zou op een eigen systeem van Nintendo draaien, en niet zomaar op Android, zegt één van de bronnen. Eerdere geruchten wezen op Android als besturingssysteem voor de NX. Hoewel de NX dankzij de nieuwe chip waarschijnlijk geen games van voorgaande spelcomputers kan draaien, zou Nintendo ook nu niet op zoek zijn naar de allernieuwste graphics. Volgens de bronnen is Nintendo van plan om de NX in september te onthullen. De lancering staat al een tijdje gepland voor maart 2017.

In november lanceert Nintendo ook de Classic Mini-console met 30 klassieke games.