Nieuwe Parrot-drone met vaste vleugels biedt live beeld op videobril

Nieuwe Parrot-drone met vaste vleugels biedt live beeld op videobril

23-08-2016 20:33 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Parrots nieuwe Disco-drone met vaste vleugels kan automatisch opstijgen en landen. En je kijkt in 'first person view' live mee op een videobril.

De Franse fabrikant Parrot noemt zijn Disco 'de eerste gebruiksvriendelijke drone met vaste vleugels'. De drone wordt aangedreven door een borstelloze motor met een klappropeller met dubbele bladen. Hij haalt snelheden van 80 km/u en blijft maximaal 45 minuten in de lucht. Opstijgen gaat met een druk op de knop, waarna je hem alleen maar in de lucht hoeft te gooien. De drone gaat dan vanzelf naar een hoogte van 50 meter en blijft daar rondjes draaien tot hij instructies krijgt.  

First person view

De Parrot Disco heeft op de voorkant een 14 megapixel-camera die in full-hd filmt. Op een meegeleverde videobril zie je de live beelden vanaf de drone in first person view, net als echte drone-racers. De drone weegt 750 gram en heeft vleugels gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen en verstevigd met koolstofbuisjes. ​

Parrot Nederland meldt dinsdag dat de Disco-drone 'eind augustus of begin september' in Nederland te verkrijgbaar zal zijn voor 1299 euro. Je krijgt er de Skycontroller 2 met twee joysticks en de videobril bij.

Sensoren

De drone kan automatisch de hoogte, richting en vliegsnelheid regelen. Aan boord zitten allerlei sensoren die voor een veilige vlucht moeten zorgen. Met een druk op de knop kan je de drone laten landen. Er is ook een handmatige modus, wat liefhebbers van modelvliegtuigen zullen waarderen. Zij kunnen overigens ook hun eigen RC-afstandsbedieningen gebruiken door deze te koppelen aan de elektronica in de drone. De Parrot Disco stond in februari in onze lijst met 30 gadgets waar we in 2016 naar uitkeken.