'Nintendo NX kost 300 dollar en krijgt direct Mario-game'

'Nintendo NX kost 300 dollar en krijgt direct Mario-game'

10-10-2016 14:10 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Volgens een nieuw gerucht zou de volgende spelcomputer van Nintendo voor 300 dollar in de winkel liggen.

Dat schrijft Reddit-gebruiker FlapSnapple. Het bericht zou zijn gecontroleerd door beheerders van Reddit, die stellen dat de bron bij een grote winkelketen werkt. De Nintendo NX zou op de markt komen voor een bedrag van 299,99 dollar. Er zou ook een bundelversie die 100 dollar meer kost komen, maar het is niet bekend wat daar precies in zit. Als de console wordt uitgebracht, zijn er waarschijnlijk direct vier games beschikbaar, waaronder een Mario-game. 

Volgens het bericht worden de NX-games op cartridges uitgebracht. Daarover gingen al langer geruchten. Ook wordt mogelijk 4K streaming ondersteund, maar de details daarover zijn vaag. Mogelijk kun je diensten als Netflix in 4K streamen, maar de gameplay zou 1080p zijn met 60 beelden per seconde, al wordt ook gesproken over gameplaybeelden in 900p. 

De Nintendo NX wordt naar verwachting een console voor thuis met controllers waarmee je onderweg verder kunt spelen. Op een poster staat volgens het Reddit-gerucht: 'Interact with your game on the go'. De controllers zouden dan een eigen scherm krijgen en synchroniseren met de thuisconsole. De opvolger van Nintendo’s Wii U verschijnt volgend jaar. Een precieze datum is nog onbekend, evenals een Nederlandse prijs. Het Japanse bedrijf heeft ook nog niet gezegd wanneer de spelcomputer wordt onthuld.