Ook iPhones vliegen nu spontaan in brand

Ook iPhones vliegen nu spontaan in brand

10-10-2016 17:12 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Niet alleen Samsung-telefoons vatten vlam, er worden ook rokende iPhones gemeld.

Samsung is de laatste tijd vaak in het nieuws omdat nieuwe Galaxy Note 7-toestellen spontaan in rook op gaan. Mensen met zo’n telefoon kunnen hem inruilen voor een nieuw exemplaar, maar ook die vatten vlam.

Nadat deze incidenten in het nieuws kwamen, zijn er ook meldingen gedaan van brandende iPhones. Het gaat bijvoorbeeld om een iPhone 7 die tijdens de levering zou zijn ontploft. Een ander geval is een iPhone 6 Plus die in de zak van een student begon te roken. "Er werd iets heel heet tegen m’n been", vertelt hij tegen 6ABC. "Net toen de les begon, pakte ik hem uit mijn broekzak en gooide ik hem op de grond. Ik moest er op stampen omdat hij in brand stond." Eind september explodeerde er een iPhone 7 Plus-accu. Het toestel zelf ging niet in rook op, maar de behuizing barstte wel open.

'Vuur uit het scherm'

Vorige week was het meest recente geval. De iPhone 6 Plus van een vrouw explodeerde volgens haar midden in de nacht, waarna er vlammen uit kwamen. "Ik hoorde iets sissen, toen een knal en daarna kwam er vuur uit het scherm", zegt ze tegen ABC30. Haar man gooide de telefoon in de wasbak en daarna werd de brandweer ingeschakeld. 

Apple zegt ontploffingszaken te onderzoeken. De vrouw krijgt in elk geval een nieuwe iPhone 6 Plus. Ze kon ook opwaarderen naar een iPhone 7, maar dan zou ze moeten bijbetalen.