Galaxy Note 7 vat vlam in vliegtuig vlak voor vertrek

Galaxy Note 7 vat vlam in vliegtuig vlak voor vertrek

05-10-2016 19:25 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Een Amerikaans vliegtuig is voor vertrek geëvacueerd vanwege een Samsung Galaxy Note 7 die begon te roken.

Een vlucht van de Amerikaanse vliegmaatschappij Southwest Airlines van Louisville naar Baltimore is woensdag geëvacueerd vanwege een rokende Samsung Galaxy Note 7. Het ging volgens The Verge om een nieuw exemplaar van de Galaxy Note 7, die eerder is teruggeroepen vanwege brandgevaar veroorzaakt door een accu-probleem. Alle passagiers en bemanningsleden hebben het vliegtuig ongedeerd verlaten. 

De eigenaar van de Note 7 zegt dat hij het nieuwe exemplaar op 21 september heeft gekregen in een winkel van de provider At&T. De man zegt het toestel in het vliegtuig te hebben uitgezet, maar de Note 7 begon in zijn broekzak te roken. Hij liet het toestel vervolgens op de vloer vallen, waarna er 'een grijs-groene rook' te zien was. De Note 7 zou circa 80 procent batterijduur hebben overgehad en zou en nog alleen draadloos zijn opgeladen. 

De brandweer van de Amerikaanse stad Louisville doet nog onderzoek naar het incident. Samsung heeft nog niet gereageerd. Vorige week vatte ook een andere nieuwe Galaxy Note 7 vlam. Dat gebeurde in China tijdens het opladen.

Grootschalige terugroepactie

Samsung zag zich begin deze maand gedwongen om reeds 2,5 miljoen verkochte Galaxy Note 7-toestellen wereldwijd terug te roepen, nadat enkele tientallen exemplaren oververhit waren geraakt door een accuprobleem. In Nederland lag de smartphone nog niet in de winkels en was hij alleen als pre-order te bestellen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil vanaf 10 oktober de Note 7 gaan leveren aan Nederlanders die hem vooruit hadden besteld. Eind november zou het bedrijf de smartphone in heel Europa weer op de markt willen brengen