Pokémon Go snelste verdienende app: 600 miljoen dollar

Pokémon Go snelste verdienende app: 600 miljoen dollar

21-10-2016 12:46 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Pokémon Go haalde de grens van een omzet van 600 miljoen dollar in 90 dagen. Daarmee is Pokémon Go de meest lucratieve app na drie maanden.

Dat meldt marktonderzoeker App Annie. Ter vergelijk:  Candy Crush had meer dan 200 dagen nodig voor die mijlpaal. ​Pokémon Go is zo populair doordat gebruikers het spel vaak even tussendoor kunnen spelen, aldus App Annie. De game is gratis, maar door de aankopen in de app zijn er door de spelers sneller vorderingen te boeken. 

Nintendo

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic verdient ook flink aan samenwerkingen met andere merken en filmdeals. De omzet van Pokémon Go is even groot als die van de grootste films die dit jaar in de bioscoop verschenen.  ​

Nintendo heeft een aandeel van 32 procent in de Pokémon Company. Dat bedrijf krijgt naast ontwikkelaar Niantic een deel van de opbrengsten voor de Pokémon-licentie, waardoor het deel van de winst dat Nintendo krijgt een fractie van het totaal is. De koers van Nintendo steeg na de lancering van Pokémon Go eerst explosief, maar kelderde daarna weer snel, toen bleek dat maar een klein deel van de winst ook echt naar het Japanse gamebedrijf gaat.