‘Pokémon Go telt al 1,3 miljoen Nederlandse spelers’

‘Pokémon Go telt al 1,3 miljoen Nederlandse spelers’

15-07-2016 08:45 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Pokémon Go is officieel nog niet uit in Nederland, toch zou de game hier al 1,3 miljoen spelers tellen.

Daarmee speelt zo’n 10 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar de populaire game, berekende marktanalist Multiscope op basis van een representatief onderzoek. Van de ondervraagden zegt 85 procent Pokémon minstens één keer per dag of meermaals te spelen.

Zes op de tien Pokémon Go-spelers zegt speciaal te gaan wandelen om Pokémon te vangen. En ze verwachten dat de komende tijd ook te blijven doen: 40 procent van de spelers denkt de game nog minstens een halfjaar te spelen. Ook kan de groep gebruikers nog groeien: 9 procent van de Nederlanders denkt binnenkort Pokémon Go te gaan spelen.

Het grote succes van de game is des te opvallender, gezien Pokémon Go in de Nederlandse App Stores nog niet te krijgen is. Android-gebruikers kunnen het apk-bestand van de game alvast installeren, iOS-gebruikers kunnen in een buitenlandse App Store terecht. Multiscope wijt het succes van Pokémon Go aan nostalgie, bovendien vinden Nederlanders de motivatie om te bewegen fijn.

Het succes van Pokémon Go is ook de beurs niet ontgaan. De waarde van een aandeel van Nintendo steeg in een week tijd van bijna 15.000 yen naar bijna 28.000 yen. Dat is de hoogste aandelenprijs van Nintendo in ruim vijf jaar; het bedrijf ziet zijn aandelenprijs al jaren kwakkelen na het grote succes van de Wii tussen 2006 en 2009. Nintendo heeft Pokémon Go niet ontwikkeld, maar heeft wel aandelen in zowel ontwikkelaar Niantic als The Pokémon Company.

Met een platenspeler of drone kun je valsspelen bij  Pokémon Go