Reddit verbant 'giftigste' Trump-fans

Reddit verbant 'giftigste' Trump-fans

01-12-2016 15:37 Laatste update: 27-04-2018 01:26

De Trump-gemeenschap op Reddit moet op de tellen passen. De site neemt actie tegen gebruikers die zich misdragen.

Deze 'gifstigste' gebruikers krijgen permabans, schorsingen en waarschuwingen, schrijft Steve Huffman, de CEO van Reddit. Ook dreigt Huffman maatregelen te nemen tegen communities op Reddit waar gebruikers voortdurend over de grens gaan.

Huffman ligt al enige tijd overhoop met de moderators en gebruikers van een subreddit die is gewijd aan de nieuwe Amerikaanse president. Vorige week nog ging de Reddit-oprichter door het stof omdat hij verwijzingen naar zijn eigen gebruikersnaam (spez) korte tijd had aangepast in de namen van de beheerders van de Trump-subreddit.

Op de korrel

Het aantrekken van het boetekleed lijkt weinig te hebben geholpen. Trump-fans blijven Huffman op de korrel nemen en de strijd tussen voor- en tegenstanders van Donald Trump op Reddit lijkt heviger dan ooit. "De Verenigde Staten zijn verdeelder dan ooit tevoren en die spanning zien we ook terug op Reddit", schrijft Huffman. "De community die president-elect Donald Trump steunt, is snel gegroeid", vervolgt de oprichter van Reddit. "Maar binnen die community bevinden zich gebruikers die alles in het werk stellen om de brede Reddit-gemeenschap tegen zich in het harnas te jagen."

Niet gehoord

Huffman schrijft dat hij hoopt dat de VS en Reddit snel weer in rustiger vaarwater komen. "Als we iets hebben geleerd van deze verkiezingen, dan is het wel dat er gemeenschappen zijn die zich vervreemd voelen en die willen worden gehoord." Om die reden wil Huffman de Trump-subreddit dan ook niet sluiten. "Reddit is altijd een plaats geweest waar dergelijke geluiden gehoord kunnen worden."

Hoewel de Trump-subreddit voorlopig dus niet wordt gesloten, heeft Huffman wel besloten om harder te gaan optreden tegen de 'gifstige' gebruikers van het platform. "Mijn belangrijkste taak is om te doen wat het beste is voor Reddit en de huidige situatie kan zo niet blijven voortbestaan."