'Samsung Galaxy S8 heeft geen koptelefoon-aansluiting'

'Samsung Galaxy S8 heeft geen koptelefoon-aansluiting'

06-12-2016 16:30 Laatste update: 27-04-2018 01:26

In navolging van Apple zou ook het volgende grote Samsung-toestel, de Galaxy S8, geen koptelefoon-aansluiting hebben.

Dat beweert Sammobile op basis van ingewijden. Net als de iPhone 7 zou de S8 maar één aansluiting hebben. In het geval van Samsung gaat het om usb-c, de nieuwe standaard-aansluiting die in veel recente gadgets zit. Net als de iPhone 7 kan ook de Galaxy S8 daardoor niet tegelijkertijd aan een oplader en koptelefoon worden verbonden, tenzij het om een draadloze koptelefoon gaat.

Het weglaten van de koptelefoon-aansluiting biedt mogelijkheden voor een dunnere telefoon en een grotere batterij. Het is nog niet bekend of Samsung net als Apple een adapter meelevert waarmee gebruikers alsnog hun traditionele koptelefoon op de telefoon kunnen aansluiten. Apple kreeg eerder dit jaar veel kritiek op het verwijderen van de koptelefoon-aansluiting.

De Galaxy S8 zou op audio-gebied ook stereo-speakers krijgen. Die zou Samsung ontwikkelen in samenwerking met Harman, een bedrijf dat drie weken geleden voor 8 miljard dollar door Samsung is overgenomen. Verwacht wordt dat de Galaxy S8 in februari wordt onthuld tijdens Mobile World Congress in Barcelona. Door de productiestop van de Galaxy Note 7 wordt de S8 daarmee het eerste grote toestel dat Samsung in een jaar tijd onthult.