Samsung lanceert Gear S3-smartwatch in twee versies

Samsung lanceert Gear S3-smartwatch in twee versies

31-08-2016 19:37 Laatste update: 30-07-2017 10:30

De nieuwe Samsung-smartwatch Gear S3 verschijnt in twee varianten: de Frontier met stevige outdoor-look en de elegantere Classic.

Samsung heeft twee nieuwe smartwatches gepresenteerd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. De Gear S3 Frontier is bedoeld voor actievelingen. Het horloge heeft een vrij stevig uiterlijk en werkt in elke omgeving. De Gear S3 Classic is juist bedoeld als sieraad, met een minimalistische stijl om als luxe-horloge te dragen. De horloges hebben een ronde vorm en kunnen gekoppeld worden aan 22mm-bandjes die gebruikers zelf kunnen kiezen.

De Gear S3 heeft een 1,3 inch Super AMOLED-scherm met Gorilla Glass SR+, wat volgens de Zuid-Koreaanse techgigant speciaal voor wearables is ontworpen om beeld scherper te maken en het scherm krasbestendig te houden. Met de draaibare rand rond het scherm kunnen gebruikers een aantal nieuwe dingen doen, zoals telefoontjes aannemen of een wekker snoozen. Teksten die je met je vinger op het scherm schrijft, worden automatisch in tekst omgezet.

Betalen met horloge

Op het horloge draait Samsungs besturingssysteem Tizen en gebruikers kunnen ermee betalen met Samsung Pay, wat in Nederland nog niet beschikbaar is. De Gear S3 zou gemaakt zijn met veiligheid van dragers in het achterhoofd: in geval van nood kunnen ze direct een SOS-bericht uitsturen of hun locatie delen met vrienden en familie.

Qua functies zijn er kleine verschillen tussen de Gear S3 Frontier en de Classic. Zo heeft Frontier Bluetooth LTE, maar moet de Classic het met standaard Bluetooth doen. Ook is de Frontier iets zwaarder, wel zijn ze even groot in formaat. De Frontier heeft verder als voordeel dat hij ook zonder smartphone-koppeling met 3G-netwerken verbinding kan maken.

Bright.nl. Like Bright op Facebook