Silicon Valley baalt van Trumps inreisverbod

Silicon Valley baalt van Trumps inreisverbod

29-01-2017 19:06 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Onder meer Facebook, Apple en Google zijn fel tegen het nieuwe inreisverbod in de VS. Airbnb biedt gratis slaapplekken voor gestrande reizigers.

De Amerikaanse president heeft per direct alle inwoners van zeven voornamelijk islamitische landen de toegang tot de VS te ontzegt. Grote Amerikaanse techbedrijven keren zich fel tegen deze maatregel. Ze hebben veel migranten in dienst. Dat schrijft ook de baas van Apple, Tim Cook, in een e-mail naar zijn medewerkers. "Dit bedrijf zou niet bestaan zonder immigranten. Ik hoor van veel medewerkers dat ze zich zorgen maken, en ik deel die zorgen."

'VS is land van migranten'

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg schrijft dat zijn eigen grootouders migranten waren, en dat de ouders van zijn vrouw uit China en Vietnam komen. "Amerika is een land van migranten, en daar moeten we trots op zijn." Ook Microsoft en Google hebben laten weten dat ze het oneens zijn met de maatregelen van Trump. Google roept medewerkers die in het buitenland zijn terug, en zegt dat de maatregel invloed heeft op ten minste 187 medewerkers van het bedrijf. Volgens Microsoft geldt dat bij hen voor 76 medewerkers.

Airbnb biedt gratis slaapplaatsen

Andere bedrijven proberen de migranten te helpen. Airbnb biedt bijvoorbeeld mensen die Amerika niet meer in mogen gratis slaapplaatsen aan. De baas van Airbnb, Brian Chesky, zegt op Twitter dat hij migranten op die manier wil steunen. Luchtvaartmaatschappij Qantas biedt aan om vluchten te vergoeden.

Boek '1984' bovenaan bestsellerlijst Amazon na inauguratie Trump