'Snap wil maker selfiedrone overnemen'

'Snap wil maker selfiedrone overnemen'

02-08-2017 12:00 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, zou overwegen de selfiedrone-fabrikant Zero Zero Robotics over te nemen.

Snap zou in overleg zijn met het Chinese Zero Zero Robotics, meldt The Information. Het bedrijf presenteerde in 2016 zijn Hover Camera, een opvallende selfie-drone. De opvouwbare drone heeft een speciale behuizing die de propellers beschermt, en is zo groot als een ouderwetse videoband.

De drone kan uit de hand opstijgen en vervolgens met handgebaren worden bestuurd, en stabiel voor de gebruiker in de lucht blijven hangen of hem volgen. De Hover Camera Passport heeft een 13 megapixelcamera en kan filmen in 4K-resolutie. De selfiedrone is momenteel alleen te koop in Apple Stores en via Apple.com, en kost in Nederland 599 euro.

Het is niet duidelijk hoe ver gevorderd de gesprekken tussen Snap en Zero Zero Robotics zijn. Snap zou al sinds halverwege 2016 op zoek zijn naar dronemakers om over te nemen. Eerder dit jaar nam Snap al de Amerikaanse startup Ctrl Me Robotics over.

Snapchat-camerabril

In september 2016 presenteerde Snapchat zijn videobril Spectacles, en werd het moederbedrijf omgedoopt tot Snap Inc. Sindsdien noemt Snap zich een camerabedrijf.

Bekijk hieronder hoe de selfie-drone van Zero Zero Robotics werkt:


Op het Bright YouTube-kanaal vind je meer drone-video's, zoals onze reportage over drones voor hulpdiensten:


Volg Bright ook op YouTube