Snapchat Spectacles nu ook in Nederland te koop

Snapchat Spectacles nu ook in Nederland te koop

02-06-2017 09:15 Laatste update: 26-04-2018 20:47

Snapchat-bril Spectacles is sinds 8 uur vanochtend in ons land te bestellen.

De Nederlandse verkoop van de zonnebril met ingebouwde camera is zojuist gestart via de Spectacles-website. Dat meldt Snap, het bedrijf achter Snapchat, aan Bright. De bril maakt filmpjes van 10 seconden in een rond formaat De beelden zijn via wifi of Bluetooth naar smartphones te sturen. De bril is verkrijgbaar in zwart, turquoise en donkeroranje.

Nederland is een van de 14 Europese landen waar de verkoop van de Snapchat Spectacles vandaag is begonnen. In februari maakte Snap de bril al online beschikbaar voor Amerikaanse kopers.

Automaten

Vorig jaar was de bril al enkele dagen verkrijgbaar via een paar opvallende automaten, zogeheten Snapbots, die onverwacht op allerlei locaties opdoken. Dit leidde vaak tot lange rijen. De brillen verschenen al snel voor een veel hoger bedrag op eBay. Deze zomer verschijnen de knalgele Snapbots ook in meerdere Europese steden. De eerste vijf locaties zijn Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona en Venetië.

55 miljoen Europese gebruikers

In Europa zijn er volgens Snap 55 miljoen dagelijkse Snapchat-gebruikers, die gemiddeld 30 minuten per dag aan de app besteden. Meer dan 60 procent van de gebruikers deelt elke dag foto's of filmpjes. In Nederland heeft Snapchat ongeveer 2 miljoen gebruikers.

In Bright TV hebben we de Spectacles vorig jaar al getest:


Bekijk ook onze uitlegvideo over hoe de bril werkt en wat je er allemaal mee kan:


Subscribe op het Bright YouTube-kanaal