Super Mario Run verschijnt 15 december voor iOS

Super Mario Run verschijnt 15 december voor iOS

15-11-2016 15:05 Laatste update: 27-04-2018 01:57

De eerste Super Mario-game voor smartphones verschijnt op 15 december voor iOS.

Nintendo-grootheid en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto kondigde Super Mario Run in september aan tijdens de onthulling van de iPhone 7. Nu meldt Nintendo dat het eerste smartphone-avontuur van Super Mario vanaf 15 december te downloaden is. Ook geeft de Japanse ontwikkelaar wat meer informatie over de game.

Zo zijn een aantal levels straks gratis te spelen en is het volledige spel te ontgrendelen met een in-app-aankoop van 10 dollar, vermoedelijk straks ook 10 euro. Nintendo beloofde eerder al dat dat de enige aankoop is in Super Mario Run, dat anders dan veel populaire mobiele games geen microtransacties zal bevatten. Gratis zijn alledrie de spelmodi van de game te proberen, al is nog niet duidelijk wat die modi zijn.

Super Mario Run wordt een klassieke side-scroller, waarbij spelers Mario van de zijkant zien en hem op vijanden en obstakels laten springen terwijl ze munten verzamelen. Door het ontbreken van fysieke knoppen heeft Nintendo gekozen om Mario automatisch te laten rennen, iets dat in mobiele Rayman-games bijvoorbeeld ook al gebeurt. Daardoor is de game speelbaar met één hand.

Later ook voor Android

Super Mario Run wordt vertaald in onder met het Nederlands, en verschijnt op een onbekend later moment ook voor Android. iOS-gebruikers kunnen in de App Store een seintje instellen voor als de game beschikbaar is.