© Jana Zills CC

Taylor Swift en Spotify begraven strijdbijl

Taylor Swift en Spotify begraven strijdbijl

09-06-2017 07:42 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Taylor Swift stelt haar albums weer beschikbaar via alle muziekstreamingdiensten, inclusief Spotify.

Drie jaar geleden besloot de populaire zangeres haar albums van Spotify te halen, omdat ze meende dat streamingdiensten te weinig betaalden aan artiesten. “Ik ben niet bereid om mijn levenswerk ter beschikking te stellen aan een experiment”, aldus Swift destijds.

Inmiddels is de zangeres bijgedraaid. Via haar Instagram-account TaylorNation maakte ze bekend dat al haar albums weer beschikbaar zullen zijn via alle streamingdiensten. De officiële reden voor haar U-turn is dat er wereldwijd inmiddels meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht van haar album 1989.

Maar de beslissing valt vermoedelijk niet geheel toevallig ook precies samen met de release van het nieuwe album van Katy Perry, met wie Taylor Swift een langlopende ruzie heeft. Daar komt bij dat Taylor zich altijd vooral ergerde aan de gratis variant van Spotify. Eerder dit jaar werd duidelijk dat Spotify bereid is om de toegang tot nieuwe hitalbums te beperken tot zijn betalende gebruikers. De oude nummers van Swift zijn zowel via de betaalde als de gratis versie van Spotify te beluisteren.