'Tweets met foto's mogen volgende week eindelijk langer zijn'

'Tweets met foto's mogen volgende week eindelijk langer zijn'

13-09-2016 08:44 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Afbeeldingen en mentions zouden vanaf volgende week niet meer meetellen bij de lengte van een tweet.

Twitter kondigde in mei van dit jaar al plannen aan om foto’s, video’s, polls en andere toevoegingen niet meer mee te tellen bij de limiet van 140 tekens. Aanstaande maandag is het eindelijk zo ver, volgens bronnen van The Verge. Naast toegevoegde media worden ook quote-tweets niet meer meegeteld, net als gebruikersnamen wanneer je op iemands tweet reageert.

Op die manier moeten gebruikers iets meer meer ruimte krijgen voor hun daadwerkelijke bericht, zonder dat Twitter hoeft te morrelen aan één van zijn bekendste eigenschappen. Eerder heeft Twitter ook overwogen om totaal van de limiet van 140 tekens af te stappen, maar daar kwam het bedrijf toch weer op terug.

Jack Dorsey, Twitter-oprichter en sinds vorig jaar weer CEO van het bedrijf, is groot voorstander van de limiet van 140 tekens. De limiet ontstond door de maximale lengte van een sms-bericht, in eerste instantie de manier waarop Twitter dacht dat gebruikers berichten zouden plaatsen. Volgens de bronnen van The Verge zou de uitroldatum nog kunnen veranderen. Omdat van een uitrol wordt gesproken is ook niet bekend of de nieuwe limiet direct voor iedereen geldt.