Uber test flat fee: 2 dollar voor een taxiritje

Uber test flat fee: 2 dollar voor een taxiritje

25-08-2016 09:03 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Uber experimenteert met een systeem waarbij passagiers een twintig- of veertigrittenkaart kunnen kopen.

Dat blijkt uit een uitnodiging die Uber heeft gestuurd, meldt Business Insider dat zelf ook een uitnodiging kreeg. "We denken altijd na over manieren om Uber een goedkope, dagelijkse optie te maken en dit is een kleine beta die we met dat idee in het achterhoofd uitproberen", bevestigt een woordvoerder van Uber.

In San Francisco zijn de prijzen in ieder geval bijzonder schappelijk, constateert Business Insider: 20 dollar voor een twintigrittenkaart en 30 dollar voor veertig taxiritjes. Daarbovenop komt twee dollar per ritje als je gebruikmaakt van UberPool (waarbij je de taxi deelt met anderen) en zeven dollar voor passagiers die een UberX nemen. Ook als een taxiritje meer dan 20 dollar kost, begint de teller weer te lopen. Met deze prijzen wordt UberPool in ieder geval een aantrekkelijk alternatief voor de bus.

Behalve in San Francisco vindt de flat fee-test ook plaats in Miami, San Diego, Boston, Seattle en Washington DC. De prijzen verschillen per stad. Zo hoeven passagiers in DC maar 1 dollar bij te betalen als ze een UberPool nemen. Uber experimenteert overigens vanaf deze week ook met zelfrijdende auto's in de stad Pittsburgh.